Urheiluhieronnan ja klassisen hieronnan ero

07.04.2022

URHEILUHIERONNAN JA KLASSISEN HIERONNAN ERO 

Mitä eroa on urheiluhieronnalla ja klassisella hieronnalla? Lyhyesti, urheiluhieronta on klassisen hieronnan soveltamista urheilijan tarpeisiin. 

Asiakkailta kuulee toisinaan, että on miettinyt että käykö urheiluhierojalla vain urheilijat ja "me tavalliset" ei voi käydä? Vaikka joku olisikin Urheiluhieroja nimikkeellä niin hän osaa myös hieroa klassisesti ja siellä voi käydä kuka tahansa Urheiluhieronta ja klassinen hieronta sisältävät paljon samankaltaisia otteita. Molempien käsittelyn voimakkuutta säädellään asiakkaan tarpeen mukaan. Urheiluhieronta on räätälöity nimenomaan harjoittelun kannalta sopivaksi. 

Urheiluhieronnassa käytetään keveitä hierontaotteita, ongelma-alueen käsittelyä, mobilisointia ja Dry needling hoitoa sekä aktivoivia liikkeitä. Teen näitä asiakaskohtaisesti kaikille riippumatta onko urheilija vai ei. Urheiluhieronnassa otan huomioon urheilijan harjoitustilan, lajivaatimukset, harjoituskauden ja harjoitusohjelman. Urheiluhieronta kohdistetaan niin, että se edesauttaa urheilijaa optimaalisesti eri harjoittelu- ja kilpailu jaksoissa. Urheiluhieroja toimii urheilijan tiimissä lihashuollon suunnittelijana ja toteuttajana. 

Tärkein erotus urheiluhieronnan ja klassisen hieronnan välillä ei tapahdu hierontaotteissa, sillä lähes mitä tahansa hierontaotteita ja tukitoimenpiteitä voi hyödyntää kenen tahansa asiakkaan kanssa. Erotus tapahtuu siinä, että urheilijalla on hierontaa säännöllisemmin viikkotasolla, suunniteltu tietyille päiville ja huomioidaan urheilijan tulevat harjoitukset. 

Kaikki ovat tervetulleita hierontaan!