Mobilisoiva hieronta

22.04.2022

MOBILISOIVA HIERONTAOletko koskaan kuullu?

Mobilisoiva hieronta poikkeaa perinteisestä pehmytkudoksiin kohdistuvasta hieronnasta siinä että se kohdistuu myös niveliin ja nivelkapseliin sekä syvällä sijaitseviin muihin pehmytkudoksiin. 

Niveliä liikutetaan pyrkien aikaansaamaan liukuminen nivelpintojen välille samalla kun lihakset on pyritty rentouttamaan maksimaalisesti ja niitä venytetään.Mobilisoivassa hieronnassa käytetään hieronnan ohessa apuna liikettä ja kehon osien muodostamia vipuvarsia. Vipuvarsia (vipuvarsi tekniikka) hyödyntäen saadaan lihas myös venymään ja näin parannettua eri nivelien liikeratoja.

Tekniikalla hoito voidaan kohdistaa paremmin kehon eri osiin ja lihaksiin, tämä tekee hoidosta intensiivisempää ja syvä vaikutteisempaa.

Mobilisoinnin vasta-aiheista on pitkälle edennyt osteoporoosi,nivelsiteiden haurastuminen, tuore selkärangan välilevy vaurio, tuore vamma,yleinen tulehdussairaus, verenvuoto nivelessä, tekonivel.

Mobisointia käytän tarpeenvaatiessa hieronnoissa. Nivelmobilisointi on kivutonta hoitoa. 

Asiakkaat monesti tuntuu odottavan, että tämä hoitomuoto on kivuliasta, mutta päinvastoin. Sen kuuluukin olla kevyttä. Kipu ei ole mittari hoidon tehokkuudelle.